Malmbergets AIF

Referat

Storseger för damerna mot serieledande Malmberget

Damerna tog I eftermiddag emot serieledande Malmberget på ett soligt Hertsö IP och vi trodde på en tuff match då vi haft lite svårt med målskyttet och ställde upp med ett ungt lag med 5 spelare från flickor 03 I uppställningen.

Vi var bereddda från start och hittade fram till 1-0 redan I den andra minuten genom Malin från nära håll efter lite kalabalik I straffområdet. Malmberget gör 1-1 efter 12 minuter på en retur efter hörna som stöts in och LSK backar då hem I 10-15 minuter och Malmberget får lite press.

Efter 30 minuter gör LSK de första bytena och redan efter 30 sekunder gör Elin Engström 2-1 och minuten senare så håller sig debutanten Agnes Hedlund framme och jobbar in 3-1 till LSK. Vilken debut! - att som 14-åring få göra mål efter en minut och I princip stänga matchen.

I andra halvlek försöker Malmberget flytta upp men vår starka centrallinje tar bort de flesta långbollarna som Malmberget försöker lägga på sin anfallsmotor #8 Lina Askebrand och kämpade ner spelfördelaren #12 Linda Wänelöf.
Malmberget får en straff på en genomlöpning av #8 men den slås I ribban och LSK behåller greppet om matchen.

4-1 till LSK i den 72 minten genom Malin Sundqvist som förvaltar en retur efter lite oreda i straffområdet.
I den 88:e minuten fastställer Emmeli slutresultatet till 5-1 efter ännu ett snyggt samspel I anfallet.

Grymt stolt över tjejernas insats idag, en ära att få coacha detta gäng. Florence säker på de luftbollar Malmberget la in, stabil backlinje som neutraliserar Malmbergets hot, ett mittfält som tar hand om Malmbergets spelfördelare och assisterar I anfallet och sist men inte minst ett mycket snygg anfallsspel med kombinationer och väggspel som kunde inneburit ännu fler mål.

Tack till publik och funktionärer på Hertsö IP idag som verkligen fick se ett LSK på tå.